27.11.10

Online psihološko savetovalište za roditelje

Pogledajte, potražite pomoć i savet od gospođe Nevene - i ona sama ima troje dece. Ona kaže:

Kada postanemo roditelji nalazimo se u sasvim novoj situaciji sa ciljem koji nam je važniji od svih ostalih: da svom detetu omogućimo da bude srećno i da podstaknemo njegov pravilan emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj.

Nova uloga u kojoj smo se našli, koliko god da nas ispunjava neizmernom srećom, donosi i neke sasvim nove uloge, dileme i napore. Odnosi sa nama bliskim ljudima donekle se menjaju, napor koji ulažemo takođe uzima svoj danak… a od sebe očekujemo da svom detetu pružimo sve što mu je potrebno.

Pri tome, izvori informacija i podrške su nam prilično ograničeni: naša okolina, rodbina i prijatelji, knjige i forumi na internetu. To će često i biti dovoljno.

Ali šta da radite u situaciji kada to nije dovoljno?
Kada informacije i saveti koje dobijete na forumima, od prijateljice, mame i kume ne mogu da Vam pomognu?
Ili bar ne u meri u kojoj Vam je potrebno? A ne smatrate da je baš dotle došlo da morate da zakazujete psihoterapijski tretman kod psihologa?

Sve što Vam je potrebno je jasan, kompetentan i primenljiv savet koji će odgovarati Vama i Vašem detetu.

Gospođa Nevena Lovrinčević je član Društva psihologa Srbije, autor tri knjige u izdanju Kreativnog centra: Naučite dete da spava, Klopke za roditelje i Disciplina bez batina.
Jedini je domaći autor - psiholog sa više objavljenih naslova u oblasti popularne psihologije na teme iz domena roditeljstva.

Pitajte je slobodno šta god da vas zanima, jako je fina žena :).


Ilustracija: Online savetovalište. 

Nema komentara:

Objavi komentar